Uslovi kupovine

Kompanije Lavish zadržava pravo na izmjenu ovih uslova korištenja. Sve promjene primijenit će se na korištenje lavish.ba stranice.

Izjava o privatnosti

Obavezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informiramo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. 

Način plaćanja

Plaćanje svih naručenih proizvoda se vrši pouzećem.
Ovako naručene proizvode šaljemo odmah, a naručeno će vam naplatiti dostavljač prilikom uručenja pošiljke. Molimo Vas da u trenutku dostave imate pripremljen tačan iznos otkupnine, jer vam dostavljač neće moći uvijek vratiti iznos kusura.

Reklamacije

Zbog prirode samog proizvoda reklamacije na fizička oštećena proizvoda se priznaju 1 dan od dana preuzimanja Vaše narudžbe.

Da bi ste uputili reklamaciju molimo Vas da Vaše podatke i informacije o narudžbi dostavite na mail info@lavish.ba te da navedete što više detalja o razlogu reklamacije.

Proces zamjene proizvoda je sljedeći:

– Kupac šalje proizvod koji je oštećen na našu adresu.
– Kupac plaća poštarinu u iznosu od 9KM.
– Nakon što preuzmemo proizvod te nakon što provjerimo da se radi o oštećenju kako ste i naveli u mailu po istom kuriru Vama šaljemo nove tj. isti model naočala. U slučaju da taj model više nije dostupan možete izabrati drugi model iste ili veće cijene uz doplatu razlike u cijeni. Povrat novca nije moguć.

Zamjena

Zamjena proizvoda se može izvršiti u roku od 3 dana od dana preuzimanja Vaše narudžbe. 
Zamjena se može izvršiti za drugi model iste ili veće cijene.

Proces zamjene proizvoda je sljedeći:
– Kupac šalje proizvod koji želi zamjeniti na našu adresu. 
– Kupac plaća poštarinu u iznosu od 9KM.
– Nakon što preuzmemo proizvod te nakon što provjerimo da je isti bez oštećenja i tragova korištenja po istom kuriru Vam šaljemo novi proizvod koji ste izabrali.

Osiguranje

Šta osiguranje pokriva?

Osiguranje naočala pokriva svako slučajno oštećenje vaših naočala koje bi vas potencijalno spriječilo da ih nosite, uključujući, ali ne ograničavajući se na sljedeća fizička oštećenja:

– Pukotine ili ogrebotine
– Slomljen okvir
– Nedostaje šaraf
– Promjena boje ili okvira
– Oštećenje od vode

Šta je uključeno u osiguranje sunčanih naočala?

– Jednogodišnje (1 godina) pokriće za slučajna oštećenja
– Bez pitanja, bezbrižno pokriće za slučajna oštećenja vaših sunčanih naočala. Pokriva oštećenja okvira i sočiva.
– Zamjenu možete izvršiti 3 puta u toku jedne godine Trajanja osiguranja.
– Prioritetna podrška
– Primite prioritetnu korisničku podršku kako biste svoje naočale zamjenili istim modelom ili sličnim u zavisnosti stanja na zalihama.

Kako podnjeti zahtjev za zamjenu oštečenih sunčanih naočala ukoliko imate osiguranje?

– Zahtjev možete podnjeti na društvenim mrežama ili nas kontaktirajte putem maila: info@lavish.ba
– Potrebno je da dostavite slike oštećenog artikla i broj narudžbe
– Većina zahtjeva se realizuje u roku od 2-3 radna dana.
– Nakon obrade Vašeg zahtjeva na vašu adresu šaljemo zamjenski par istih sunčanih naočala. Ukoliko isti model nemamo na stanju možete izabrati drugi model LAVISH sunčanih naočala iste vrijednosti ili veće vrijednosti uz doplatu.
– Kupac je obavezan da oštećeni proizvod pošalje na našu adresu brzom poštom (oštećeni par sunčanih naočala pošaljite po istom kuriru kada i primite paket sa novim sunčanim naočalama)
– Kupac plaća poštarinu u iznosu od 9KM prilikom zamjene oštećenih sunčanih naočala.

Osiguranje je vezano za sunčane naočale za koje ste dokupili osiguranje ne za cijelu narudžbu. Ukoliko ste kupili više sunčanih naočala odjednom a za jedan par odabrali osiguranje, osiguranje se odnosi na onaj model na koji ste označili da želite osiguranje, ne na ostale modele.

Osiguranje počinje na dan kupovine i traje 1 godinu dana. Osiguranje ne pokriva krađu i / ili izgubljene sunčane naočale. Jedini način da iskoristite osigranje jeste da nam dostavite oštećen proizvod.